PLAFOANE ACUSTICE | Romania

Studii de Caz - Economisirea Energiei

 

Reducerea consumului de energie & Confort (Reflexia Luminii)


Mărește

Studii de Caz

Șantier: Meeting Room, Ivry-sur-Seine (France)
Arhitectul Proiectului: K_now
Antreprenor Omega: CP2 și JTO
Studii de Caz
Provocarea
O nouă sală de conferințe a fost proiectată pornind de la o provocare de ordin acustic. Sala de reuniune trebuia să îndeplinească niveluri excelente inteligibilitate. Proiectarea a fost vitală și concentrată puternic pe integrarea serviciilor video, implementarea unei configurații de iluminare inovatoare și optimizarea consumului de energie per m².

Ținând cont de dimensiunea sălii (4m x 7m), nivelul de inteligibilitate era greu de atins fără medii de amplificare a vocii. Mai mult de atât, înălțimea tavanului de 3.50 m crea un volum mare, iar un perete despărțitor construit integral din sticlă reprezenta o suprafață de reflexie a sunetului, ce putea avea un impact negativ asupra inteligibilității comunicării orale.

Soluția
Aceste constrângeri chiar au reprezentat o provocare neobișnuită! Pentru a atinge nivelul necesar de inteligibilitate, a fost ales un tavan Ultima pentru a asigura un echilibru adecvat între absorbția și atenuarea sunetelor. Patru elemente de acoperire (canopy) din metal au redus dimensiunile sălii și, alături de niveluri reduse de zgomot de fundal, au optimizat condițiile de inteligibilitate ale comunicării orale. Elementele de acoperire din metal nu numai că funcționează pe post de ecrane acustice, dar oferă și o suprafață mare pentru reflexia luminii, dat fiind faptul că suprafața Extra Microperforated îmbunătățește eficiența sistemului de iluminare.

Elementele de acoperire convexe au fost folosite pentru a susține sistemul de proiecție video, astfel ascunzând proiectorul, firele acestuia și menținând aspectul curat al sălii. Un panou acustic amplificat, integrat într-o placă Ultima 600 x 600, a fost instalat pentru a reda sunetul din videoproiector.

Cautare